The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

www.forum.poweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mie Sep 23, 2020 2:17 pm


Ora este UTC + 2




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 10 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Problema ciudata la PAM 2100
MesajScris: Mie Iul 23, 2014 12:37 am 
Neconectat
User

Membru din: Mie Oct 09, 2013 9:22 am
Mesaje: 76
Localitate: Zalau
In primul rand doresc sa va salut cu respect si in al doilea rand vreau sa va cer o perere despre un fenomen ciudat care s-a intamplat cu amplificatorul meu (Ecler Pam 2100 dupa cum zice si titlul).

Am avut o sonorizare in aer liberi si amplificatorul a fost montat pentru a asigura partea de medii din topurile MT102 fiind bi-amp. Dupa motarea sistemului acesta a fost testat si oprit fiind un timp mort de aprox. 3 ore pana la inceperea evenimentului (mentionez ca rackurile de amplificare erau batute de razele soarelui).

Cand sa dam drumul la sistem amplificatorul intra in protectie decupland iesirea. Am presupus ca ar fi problema de la caldura solara amplificatoarele fiind oprite fara ventilatie iar la pornire amplificatorul crezand ca este supraincalzit ( totusi nu s-au aprins ledurile de Thermal ). Am facut un pic de unbra cu o prelata am asteptat sa se mai raceasca amplificatorul fiind pornit protectiile cuplau si decuplau aiurea. Dupa un timp a iesit complet din protectie si a functionat perfect timp de 2 zile cat a durat festivalul.

Intre timp, dupa festival au urmat alte manifestatii gen nunti, botezuri unde a functionat din nou perfect fara nicio problema.

Astazi din nou am avut o manifestatie in aer liber ceva mai restransa unde amplificatorul a functionat pe doua topuri in 8 ohmi. Din nou sistemul a fost testat totul in regula si pana la inceperea evenimentului a fost o ploaie nefiind acoperis amenajat sa amanat 1 ora, iar sistemul a fost acoperit cu prelate amplificatoarele ramanand pornite.

Cand sa inceapa totul de data asta canalul 2 al amplificatorului intra in protectie destul de aiurea. Cupla protectia si decupla fara a se aprinde led de thermal (nici nu avea de ce temperatura mediului undeva la 27 de grade ).

Prin surprindere desi m-a salvat un amplificator EP2500 care il aveam de rezerva la mine imediat am trecut acel canal pe Behringer pentru a "salva" situatia.

Protectia poate aparea si din cauza calburilor de la boxe sau a difuzoarelor fiind un scurtcircuit dar prin surprindere dupa trecerea pe EP2500 canalul 2 de la ecler a ramas fara alimentare de semnal si fara sarcina si totusi era activa protectia si asa a ramas o vreme, in timpul evenimentului observand ca s-a decuplat ramanand functional insa nu am mai revenit la el.

Mai mentionez ca ventilatia este functionala si nu au fost probleme in racire, iar la volumul la care s-a lucrat cred ca mergea lejer fara ventilatie.
Ce cred ca mai este interesant, la sonorizarea de astazi cand puneam mana pe aparatura ma curentam putin. Nu am verifica impamantarea curentul fiind destul de supreb de la un muzeu al satului dar daca aparatele funstioneaza perfect impamantarea nu mai este necesara fiind doar o protectie deci si acest curent ciudat ar putea influenta comportarea amplificatorului.

La nicio sonorizare indoor de genul petreceri, nunti amplificatorul nu a facut vreodata vreo problema.

Astept cu nerabdare parerile dumneavoastra intrucat seria PAM de la Ecler este destul de consacrata si sunt exemple gramada in care a functionat in cele mai deplorabile conditii fara probleme, iar aceasta protectie mi se pare a fi o defectiune "tampita".

Respectele mele,
Ovidiu Maghear


Sus
   
 


 Subiectul mesajului: Re: Problema ciudata la PAM 2100
MesajScris: Mie Iul 23, 2014 9:53 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366
Avatar utilizator

Membru din: Joi Oct 27, 2005 7:33 pm
Mesaje: 19567
Localitate: La sediu
Parerea mea este ca problema poate sa provina de la vechimea amplificatorului

Amplificatorul tau este mai vechi de 15-20 de ani, iar la vechimea aceasta deja condensatorii electrolitici isi pierd proprietatiile. La fel te poti trezi ca mufele de conexiune intre module se corodeaza.

Poti sa dai jos capacul si sa inspectezi vizual toti condensatorii sa vezi daca nu ai unii umflati. Daca tot ai desfacut amplificatorul curata si toti conectorii din amplificator cu spraty de contact.

genul asta de defecte intermitente sunt foarte greu de rezolvat pentru ca nu se prea manifesta cu amplificatorul pe bancul de proba.

_________________
ing. Mircea Bartic
Director general

Poweraudio Romania
Str. Gheorghe Sincai, Nr.26 Bistrita
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania


Sus
   
 
 Subiectul mesajului: Re: Problema ciudata la PAM 2100
MesajScris: Mar Iul 29, 2014 1:21 pm 
Neconectat
User

Membru din: Mie Oct 09, 2013 9:22 am
Mesaje: 76
Localitate: Zalau
Am plificatorul este din 2002 (asta este inscriptionat pe el ).

Am verificat la ochi condensatorii si arata impecabil o sa curat zilele viitoare si conexiunile existente.

Totusi poate avea vreo legatura cu caldura, ca in prima situatie cand a stat in razele soarelui oprit ?


Sus
   
 
 Subiectul mesajului: Re: Problema ciudata la PAM 2100
MesajScris: Mar Feb 17, 2015 12:15 am 
Neconectat
User

Membru din: Mie Oct 09, 2013 9:22 am
Mesaje: 76
Localitate: Zalau
Buna seara!

Problema ciudata a amplificatorului sa manifestat din nou zilele trecute, amplificatorul intra in protectie fara a avea sarcina pe el ( era conectat doar cablu de semnal fara niciun difuzor pe iesire) .

Intrebarea mea pentru cei dintre dumneavoastra mai experimentati in ale electronicii audio este : amplificatorul merita o verificare amanuntita a electronicii si o reparare completa sau ar fi mai inteleapta decizia de a trece la seria DPA.

Amplificatorul este folosit pentru a amplifica partea de medii din doua topuri MT102 care constau in 4 difuri beyma 10mi100 (inaltele fiind amplificate cu DPA 600 ) si pentru sonorizari indoor merge mono pe 2 basi si 2 topuri.


Astept cu nerabdare parerile dumneavoastra!


Sus
   
 
 Subiectul mesajului: Re: Problema ciudata la PAM 2100
MesajScris: Mar Feb 17, 2015 8:53 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366
Avatar utilizator

Membru din: Joi Oct 27, 2005 7:33 pm
Mesaje: 19567
Localitate: La sediu
Cauzele pot fi multiple, singura solutie este sa il verifice un electronist specializat.

Problema in general provine de la reparatiile facute prost in trecut.

Datorita renumelui pe care l-au castigat cei de la ECLER in Romania, multumita noua in calitate de distribuitori, unele persoane au incercat sa faca un ban frumos, aducand toate amplificatoarele second hand pe care le gaseau la pret mic pe E-bay. Problema era ca majoritatea erau cumparate defecte iar apoi erau reparate prost si revandute.

S-a umplut Romania de amplificatoare ECLER aduse SH si reparate prost cu piese de doi bani si tranzistori neimperechiati de mi-e si frica sa recomand userii care vor ceva SH sa-si mai ia ceva ECLER ca nu stiu daca gasesc ceva OK sau gasesc o gioarsa reparata aiurea care o sa puste imediat. :? :roll:

_________________
ing. Mircea Bartic
Director general

Poweraudio Romania
Str. Gheorghe Sincai, Nr.26 Bistrita
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania


Sus
   
 
 Subiectul mesajului: Re: Problema ciudata la PAM 2100
MesajScris: Dum Feb 22, 2015 6:27 pm 
Neconectat
User

Membru din: Dum Mar 06, 2011 12:52 am
Mesaje: 6
Localitate: Simleu Silvaniei
Buna Am avut si eu ceva probleme cu un amplificator de la aceeasi firma dar un PAM 960E si am rezolvat problema daca doresti te pot ajuta caci suntem aproape sunama la tel;0744853906 pt detalii Pentru forumisti reparatia consta prin anlocuirea condensatorilor de pe ramurile de filtraj preu si protectie


Sus
   
 
 Subiectul mesajului: Re: Problema ciudata la PAM 2100
MesajScris: Lun Mar 09, 2015 6:02 pm 
Neconectat
User

Membru din: Mie Oct 09, 2013 9:22 am
Mesaje: 76
Localitate: Zalau
Deci in acest weekend am avut timp sa arunc o privire asupra amplificatorului.

Am reusit sa identific cauza intrarii in protectie dar nu pot sa imi explic fenomenul si nici nu imi dau seama cum sa remediez, poate cineva mult mai experimentat in electronica a mai intalnit asa ceva.

Amplificatorul are urmatoarele leduri de semnalizare :signal,clip,protect,thermal,bridge.

Cand aplici lumina pe ledul de thermal ( soare -cum am patit eu in cadrul sonorizarilor in aer liber sau pe bancul de proba testat cu flashul de la telefon) amplificatorul intra in protectie. Poate pare aiurea dar am testat si cu un led luat jos si doar canalul care are ledul supus luminii decupleaza. Am schimbat ledul cu un altul si acelasi lucru.

Ce se inampla defapt ? este o anomalie sau asa ar trebui sa fie comportarea lui ?

Ce se poate intampla cu ledul din cauza luminii ?


Sus
   
 
 Subiectul mesajului: Re: Problema ciudata la PAM 2100
MesajScris: Mie Mar 11, 2015 6:42 pm 
Neconectat
User

Membru din: Mie Oct 09, 2013 9:22 am
Mesaje: 76
Localitate: Zalau
Nu are nimeni nicio idee ?


Sus
   
 
 Subiectul mesajului: Re: Problema ciudata la PAM 2100
MesajScris: Mie Mar 11, 2015 6:57 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366
Avatar utilizator

Membru din: Joi Oct 27, 2005 7:33 pm
Mesaje: 19567
Localitate: La sediu
in momentul asta nu prea am idee de ce se manifesta asa

mai ales ca nu am la indemana o schema sa vad cum este construita protectia. :roll:

_________________
ing. Mircea Bartic
Director general

Poweraudio Romania
Str. Gheorghe Sincai, Nr.26 Bistrita
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania


Sus
   
 
 Subiectul mesajului: Re: Problema ciudata la PAM 2100
MesajScris: Mie Mar 11, 2015 7:42 pm 
Neconectat
User

Membru din: Mie Oct 09, 2013 9:22 am
Mesaje: 76
Localitate: Zalau
Sa fie acesta un defect ( cam ciudat pe ambele canale simultan) sau sa fie o comportare normala datorita modului de proiectare al protectiei??

Caci daca nu ar fi un defect nu prea ma deranjeaza, as putea pur simplu sa maschez acele leduri si sa-l las in pace doar sa stiu ca in rest protectia si amplificarea este in regula.

Am vb cu un profesor universitar de electronica si mi-a spus ca s-ar putea la jonctiunea din LED sa provoace o mica tensiune datorita radiatiilor ce cad pe ea , dar totusi ar fi foarte mica ...sa fie montajul asa sensibil ?

O sa mai studiez in weekend putin cablajul poate imi dau seama cat de cat de schema de semnalizare.


Sus
   
 
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 10 mesaje ] 

Ora este UTC + 2


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România